Wednesday, October 26, 2016

Urut mengandung di Urban Retreat ( The Curve)

urban retreat
Urut mengandung di Urban Retreat


Masa pregnant tahun lepas, badan selalu sakit2.. cari2 tukang urut yang boleh urut perempuan mengandung area PJ macam susah so.. google2 dapatlah Urban Retreat.. pergilah jugak sebulan sekali sebab ter-sign up package dia.. massage dia best pun best tapi kalau dapat tukang urut yang terbaik.. hmm.. tersangatlah best.. kalau dapat yang biasa2 je. pun ok lah cuma tak se-syiok yang terbaik tu..

Mostly, tukang urut dia, I rasa bagus sebab walaupun I tak bagitahu mana yang sakit.. diaorang ni macam tahu je bila dia start urut.. even tempat yang I tak tahu sakit pun bila dia start urut rasa perlu belaian hahah.. cuma kena hati2 bila pregnant ni memang kita rasa sakit2 kan urat2 kita janganlah pulak suruh tukang urut tu urut sampai hilang sakit (ni kes I lah ni first time sakit kat pinggul tu mati2 suruh dia urut lama, tekan2 kuat2 kat situ, terus esok badan sakit 3 hari tak boleh nak bergerak sangat)  urut biar bertahap, tak boleh kuat sangat nanti badan kita tak boleh take it, nanti bukan makin baik, tapi makin sakit. 

Satu lagi yang I suka kat sini adalah bantal dia haha.. sedap dapat baring sideways walaupun tengah sarat :p sampai lepas tu I cari pregnancy pillow (tapi jumpa yang lain sikit kat Mothercare) sebab urut kat sini lah tu..

After a while,  I dapat pulak contact satu kakak ni yang datang rumah boleh urut mengandung dan bersalin.. so sekarang ni panggil kakak ni je datang rumah, sebab consistent kan.. kita dah selesa dengan cara dia.. kalau gi urban retreat lain2 tukang urut.. tapi kadang2 rindu gak nak pergi lagi hehe 


Urban Retreat :
Lot 157, 1st Floor, The Curve Shopping Mall

No Tel : 03-7731 9829