Tuesday, February 28, 2017

Makan-makan @ Kota Damansara - Guantanamo

Guantanamo @ Kota Damansara by Wood & Steel


Minggu lepas, tengah boring2 nak makan mana ye for early dinner dengan budak2.. since kitaorang takde idea tapi malas nak pergi shopping centre, kita drive je ke kota damansara pusing2 tengok apa ada.. kalau dah takde idea habis.. rusa dan rimba je lah sebab senang anak2 boleh main sambil mak bapak makan.. tapi I tak berapa sangat suka pergi rusa dan rimba sebab menu dia tak berapa kids friendly.. the only thing that my kids can eat is the pasta or nasi lemak.. 

Passed by Guantanamo by Wood and Steel ni a few times, so.. haritu dapatlah check out the place. Exterior besar ye.. ada smoking and non-smoking section (I like.. jadi tak payah lah I nak susah2 makan kelam kabut bila tiba2 ada orang sedap merokok depan anak-anak I) 

I thought the menu selection would be more tapi quite limited lah.. ada set nasi asam pedas, a few nasi gorengs and nasi lemak tapi takde lah pulak set nasi lain (tekak teringin nak makan nasi hari tu sebenarnya) tapi sebab kita ni pun sibuk mengejar anak.. jadi I pun tak berapa nak ingat apa lagi yang diaorang offer ye.. so tengok je lah apa yang kita order...


Beef Bacon Linguine Carbonara


Walaupun dah mintak tukar Linguine kepada Spaghetti.. bila sampai tetap Linguine jugak.. tapi oklah anak I makan je.. tak complain.. tanya sedap lagi sini ke sedap lagi MeatPoint? jawapannya..tentulah.. "MeatPoint" okaay..

Nasi Goreng Seafood @ Guantanamo by Wood & Steel

Nasi Goreng Seafood.. masa order tanya pedas tak? Dia kata boleh buat pedas dan buat tak pedas.. I cakap ok I tak nak pedas sebab nak share dengan anak kecik I (sambil tunjuk at my 20 months old - sebab kadang2 waiter ni lupa kan kakak ni nak pedas ke tak? jadi tunjuk baby senang dia ingat) dia kata ok! Sampai2.. I pun happy jek suap anak I tak rasa dulu.. budak tu sekejap ok.. sekejap meraung mintak air.. rupa2nya pedas tak rata.. hhmm.. takde mood lepas tu nak makan.. I ni jenis kalau anak I tak dapat makan, I takde selera nak makan.. bila anak dah ok baru I ok..   nasi goreng ni ok lah ada udang kecik dalam 4-5 ekor dengan sotong.. takde ayam.. I makan pun dah sejuk sebab layan kerenah budak2 so biasa2 je lah bila sejuk.. 

Lamb Shank @ Guantanamo by Wood & Steel

Ni husband I order.. dia makan dulu.. I dapat rasa sikit2 je.. daging dia lembut sangat dan kuahnye pedas2 manis.. sedap.. kentang dan sayur tu.. I rasa tawar disengajakan sebab kuah dia dah memang cukup rasa.. 


Dessert - cemil2 @ Guantanamo


Husband order keropok lekor.. sedap.. lembut.. isi ikan dia oklah.. takdelah banyak sangat tapi takdelah banyak tepung.. 

Anak no 2 memang suka brownie.. dia kata sedap..

Tu nutella tart sebenarnya order untuk diri sendiri.. tapi anak no 1 dah makan dulu.. ok lah cheese biasa2 je.. pastry keras sikit..  lepas tu order lagi satu sebab mak dah makan yang tinggal separuh then anak yg no 1 tu nak lagi.. 


Yang ni air apa entah.. I tak berapa suka air jenis gini.. kencing manis.. haha lebih rela kencing manis sebab teh tarik :p anyways we ordered air yang kat atas ni + choc milkshake + teh tarik ... air semua.. mengecewakan.. teh tarik dia paling takde rasa.. I tanya hubby "u order kurang manis ke? dia kata tak.. tapi entah kenapa teh dia memang cair sangat.. tak tahulah kalau nasib i jek haritu..

Exterior dan interior of restaurant ok, selesa.. layanan pun baik.. cuma makanan tak berapa kena dengan tekak I and suami... pastu bil RM160.. hmm.. kenalah dengan ambience.. maybe next time kalau datang lagi.. order makanan lain lah.. tersalah order kot kali ni.. 

Guantanamo by Wood & Steel is at:

(betul2 opposite Sunway Nexis - opposite Rusa & Rimba tu...)



Dibuka 10 pagi - 11.30 malam kecuali Jumaat 3 ptg - 12 mlm