Tuesday, August 8, 2017

Halal Restaurant in Melaka - Halia (Good For Kids)


Interior of Halia Inc @ Melaka


So, kita orang gi Melaka dengan anak2 kecil.. nak cari tempat makan, mestilah yang tempat selesa sikit, ada kawasan yang selamat untuk anak2 berlari dan yang paling penting bila tenghari yang panas ni.. ada aircon! atau paling tidak tempat shaded dengan kipas yang power..

Search punya search nampak a few postings about Halia Restaurant, so I told my husband let's just try lah..tempat ni parking susah sikit, kita orang parking dekat dalam lagi, dekat dengan tempat cruise tu..restaurant dia besar, tak panas, masa kita pergi tu tak ramai orang, so anak2 pun berlari ke sana ke mari. 

Burger @ Halia Inc ; Melaka

Husband order kopi dan burger (biasa2 je rasa dia). I order nasi goreng cina untuk anak kecil I (banyak minyak) chicken wings untuk my no1 (yang ni sedap)  dan salmon carbonara untuk my no 2. 
Nasi Goreng Cina @ Halia Inc ; Melaka

Makanan datang cepat juga, dan anak2 makan dengan selera. Pada I restaurant ni oklah, biasa2 je, tak lah sedap sangat dan tak lah teruk. Yang penting kena dengan tekak anak. 

Carbonara @ Halia Inc ; Melaka
Chicken Wings @ Halia Inc ; Melaka

So, siapa2 yang ada anak kecil yang tekak asyik nak western tu.. boleh lah ke sini juga.. 

Check out their fb page here.