Thursday, May 17, 2012

Resepi Salad Diet @ Healthy Salad Recipe

Hmmm.. hubby has decided to change our diet to a healthier one and has requested for salad dinners for weekday nights, yippee.. no more stacks of dirty pots to wash and no more slaving over the stove, I am loving our new diet. So many recipes to try out and I get to lose some weight too :) Today, I decided to do a kiwi salad, below is the quick and simple recipe. 

Kiwi Salad For your Diet



Healthy Kiwi Salad Recipe:

2 handfuls of your desired greens (I used Yellow Frisee)
4 ripe yellow kiwis
1-2tbsp of raisins
2 tbsp cubed feta cheese

For the dressing:

2 tbsp olive oil
2 tbsp honey, 
juice of half an orange

Mix everything together and chill. 

If you are in the mood for something more filing, just take a wholegrain wrap, put in some tuna and add in the salad for a yummy healthy wrap!

Wholewheat Tuna Wrap That is Oh-So-Wholesome :)

Malay Version:

Memandangkan hubby minta tukar cara pemakanan kami ke salad segar bagi makan malam, makin gembiralah saya sebab dah makin kurang masa yang perlu sibuk di dapur :) Bestnya makan salad setiap malam, macam-macam resepi salad boleh cuba dan paling best lagi.. bolehlah kurangkan berat badan sikit :) Malam ni kita cuba salad kiwi, ni salad saya try campak-campak je.. salad pun try apa yang ada di Tesco tu.. :) 

Resepi Salad Kiwi Sihat:

2 genggam sayur salad kegemaran anda (saya guna yellow frisee)
4 biji kiwi kuning ranum
1 - 2 sdm kismis
2 sdm keju feta yang didadu

Untuk Salad Dressing:

2 sdm minyak zaitun
2 sdm madu
jus setengah biji limau

Jika anda inginkan sesuatu yang lebih mengenyangkan, ambil 1 wholegrain wrap, letakkan tuna dan salad di dalamnya dan anda akan dapat menikmati wrap yang sihat untuk makan malam anda!