Friday, April 19, 2013

Lagu Kanak-kanak: 1-10 Di Dalam Bahasa Arab



 فيديو الأرقام للأطفال



Hmm.. niari takde kerja.. kita godeh-godeh dengan Windows Live Movie Maker.. dan juga "Paint".. saje je nak tengok apa yang boleh terhasil dari tangan I yang tak kreatif ni..

Pengajaran pertama: Bila melukis dengan "Paint" memandangkan saya tak mahir dengan illustration, saya tidak tahu bahawa paint tidak menghasilkan image .png oleh itu terpaksa guna background "putih" untuk menyembunyikan kegunaan jpegs instead of pngs :)

Ok, tapi at least jadi lah jugak video ni, only the arabic numbers je hasil tangan I sebab susah nak cari di alam siber ni :p gambar yang lain semua under Creative Commons License..

Lagu.. hak cipta terpelihara.. dengan suaraku yang tak berapa merdu.. haha.. yang penting bermanfaat buat siapa yang perlu..

Lagu Mengira 1-10 dalam bahasa arab :)




Jangan segan-segan share kalau anda suka ;)

Thank You!

Anda Juga Mungkin Meminati:

aktiviti prasekolah
Aktiviti Pra Sekolah - Bahasa Arab
ajar anak
Kad Imbas Alif Ba Ta DIY
bahasa arab pra-sekolah
Video Mengenal Bentuk