Friday, October 4, 2013

Review: The Body Shop Honey & Oat 3-in-1 Scrub Mask

mask muka terbaik body shop
The Body Shop Honey & Oat Mask Review  


Okay...The Body Shop Honey and Oat 3-in-1 Scrub Mask ni memang favorite I dari zaman anak dara and muka clear lagi.. together with masa tu dia ada face wash jojoba.. waaah.. yg tu pun favorite habis.. sadly after a while dah tak jual lagi dah jojoba range cleanser tu.. somehow or rather I rasa yang cleanser Vitamin E (yang warna merah jambu tu tak se-best jojoba range). 

Lepas tu I start pakai other products bila kulit mula bermasalah (time university then 1st pregnancy) 2nd pregnancy gave me clear skin selama 2 tahun (wow! bestnye time tu..) pastu start balik bermasalah sebab I suka pakai make up KOSE tapi malas nak cuci bersih-bersih sebelum tidur :( 

Sekarang ni I tengah guna SKII atas recommendation adik I, fantastic product never turning back cuma mahal teramat sangat.. so.. pakai sikit2 je lah supaya boleh tahan lama sikit hehe.. husband pun turut serta jadi pengguna setia SKII for men (eh kepo je dia.. masa I try KOSE dia sibuk try KOSE, I try SKII dia pun sibuk try SKII.. hhmmm.. tapi takpe since dia yang bayar.. kita diam saja haha..) 

I guna SKII basic je, cleanser, toner Facial treatment essence and moisturizer.takde lebih2.. tapi once a week nak pamper muka jugak kan? nak jugak pakai mask.. so I pergi lah ke Body Shop..dah lama sebenarnya tak masuk Body Shop.. sekali terpandang Honey and Oat Scrub Mask ni.. apa lagi grab lah! Memang best Body Shop Honey and Oat Scrub Mask ni.. dia lembut sangat dan efektif... hanya guna seminggu sekali, sapukan di muka yang kering selepas dibasuh dengan pencuci muka biasa dan kemudian biarkan dalam 10 minit sebelum anda bilas, selalunya sebelum I bilas tu I basahkan sikit tangan dengan air then I gosok-gosok sikit oat tu around my face to exfoliate hehe macam betul je.. lepas dah basuh bersih, lap muka dan pakai pelembap muka.. kali ni I try SKII Night Cream; Cellumination Deep Surge EX - I tak beli ni, masa tu promoter dia kasi free sample.. I kata I tak pakai lah.. sbb malas sikit nak pakai cream sebelum tidur.. tapi bila dah pakai cream ni lepas guna Honey and Oat Scrub Mask tu.. rasa dia... best sangat-sangat.. I really like the cream.. sedikit heavy dari day cream tapi.. kulit terasa tersangat lembut and hydrated.. I suka!! hmmm.. nak beli tak eh??? Keesokan hari pun.. kulit nampak very relaxed, lembut dan penuh hidrat. I suka! hehe..


skii review
Krim Malam SKII ; Cellumination Deep Surge - I tak paham bahasa on the label hehe


penjagaan muka skii
SKII Cellumination Deep Surge EX - Ni yang full size (which I tak beli lah)



*Disclaimer : kulit saya adalah kulit berumur 30-an dan dalam kategori kering dan tidak bermasalah.. kalau ada pun mesti jeragat sebab tak basuh make-up hehe.. so review berdasarkan kulit saya ye.. kalau kulit awak jenis yang bermasalah.. tolong dapatkan nasihat professional :)