Friday, October 11, 2013

Shimmer Shawl baru at Stylista Irrinazz Hijab

Ok.. I ni memang lah tiap2 hari pergi Mutiara Damansara kan... sebab sekolah anak dah kat situ.. so lepas drop off anak2 pergilah sarapan ke.. beli barang keperluan ke.. kalau pergi Tesco Mutiara Damansara tu..mesti sangkut kat booth kakak ni tau.. harga tudung-tudung dia sometimes very good offer.. of course lah time baru-baru keluar mahal tapi kalau dah lama sikit kalau nasib you baik ada lagi stock kakak tu akan kasi good price hehe :) hari tu belek-belek shawl (I am in the midst of updating my wardrobe) ternampak shawl yang style sekarang yang glimmer2 tu..

Gambar I takde cos I tak belilah in the end sebab takde color yang sesuai dengan kulit i tapi ni gambar frm google


Cantik kan?? ?cuma masa tu kat kedai cuma ada warna merah, biru dan purple so.. lepas tengok tak berapa sesuai dengan kulit.. I decided not to buy.. lagipun material dia tak berapa lembut jadi bila belit tu pada I flow dia tak cantik tapi bila tengok blog orang lain gayakan eh.. cantiklah pulak dia pakai.. lah.. dah orangnya cantik kan kan kan? pakai apa pun mesti cantik.. bukan macam kita insan biasa.. walau apappun Alhamdulillah :)

sekali belek2 yang lain jumpa pulak shawl glitter lain, ni materail dia very soft, cotton silk, shimmer dia pun sangat sweet.. tak begitu menarik perhatian, I like to say it as "understated elegance" :) suka sangat sangat sangat :)

Kakak Irrinazz Hijab pulak kasi special price RM29.. eh apa lagi.. good value lah pada I .. so I amik 3 helai hehe jangan jeles.. ni dia warna-warna yang I beli:

I am loving the electric blue glimmer shawl! Kene dgn baju sgt2!

shawls design
yang ni muka dah penat dan tak kuasa nak belit shawl dah..

shawls muslimah fashion
this is bright pink, cute tak polka dot ribbon brooch I? 

So.. mana satu yang lebih kena dengan blouse Saraya Zahret I?

muslimah fashion ideas

I rasa tiga tiga shawl kena! Itu pasal I suka hehe... oklh among all i rasa yang blue and gold nice with the outfit.. yang pink tu.. walaupun kena jugak tapi I tak berani lah nak pull it off :)

So, you know where to go if you want to get your hands on this shawl *wink*

P/S: yang brooch ribbon polka tu dari OVA (www.ovatrendy.com) while the other ribbon brooch tu actuall ribbon clip dekat kedai2 biasa, i buka clip dia I jahit pin DIY haha..